Coaching

Waarom zakelijke coaching?

Wil je ook (door)groeien? Moet je keuzes maken voor de toekomst? Vraag je je af waarom je steeds maar doorgaat met hetzelfde of waarom je je te weinig presenteert? Heb je moeite met timemanagement of weet je niet goed wat je met je loopbaan wilt?

Belangrijke zaken, die behoorlijk veel energie kunnen kosten. Ieder mens wil gelukkig zijn, zowel in het werk als in het privéleven. Op de één of andere manier willen we dit vaak helemaal zelf doen. Dit terwijl het juist zo fijn (en productief!) is om er met een onafhankelijke, betrouwbare en deskundige persoon over te praten.

Solution Focus heeft ervaring met coaching, maar ook in het managen van een onderneming, afdeling of grote organisatie. Doelen als ‘beter communiceren’, ‘minder gevoelig zijn voor kritiek’, ‘omgaan met de hoge werkdruk’ of ‘beter leidinggeven’ zijn voor ons bekende onderwerpen waar we je graag bij helpen.

Zakelijke Coaching
img1

Wanneer coaching?

Coaching kan op elk moment en in elk stadium van je ontwikkeling als professional. Het is echter wel het beste om zo snel mogelijk te starten. Hoe eerder je om hulp of begeleiding vraagt, hoe sneller je vaak weer zelfstandig verder kunt. Zelden duurt een coachingstraject bij Solution Focus langer dan vijf sessies. Zodra je je bij ons meldt, zul je merken dat coaching boeiend, leuk, uitdagend en interessant is. Ondertussen werk je in je eigen (werk)omgeving aan je vaardigheden, veerkracht en balans.

Coaching is een geschenk voor je carrière

Wat gaan we doen tijdens het coachingstraject?

Solution Focus staat bekend om de persoonlijke en doelgerichte aanpak. We focussen op de toekomst (think forward, change forward) en werken vanuit jouw kwaliteiten en kracht. Het gebruik van humor en het praktisch benaderen van situaties is onze sterke kant. Gecombineerd met onze kennis en ervaring in het Oplossingsgericht Werken en de Positieve Psychologie maakt dit onze trajecten dynamisch en energiek. We gaan een samenwerking met jou aan: samen naar de door jou gewenste toekomst.

Hoe lang duurt het coachingstraject?

Zelden duurt het coachingstraject langer dan vijf of zes gesprekken. Binnen de oplossingsgerichte benadering maken we van problemen interessante uitdagingen en verspillen we geen kostbare tijd aan het verklaren en eindeloos analyseren van probleemsituaties. We kijken vooruit en we ‘gaan’. Je zult verbaasd staan van je eigen mogelijkheden om kansen te pakken en aan uitdagingen te werken. Uiteraard hangt de duur van het traject wel af van ‘hoe snel de kwartjes vallen’, dat is van tevoren nooit precies te bepalen. Meestal zien we elkaar in de beginfase één keer per week, later zal er meer tijd tussen de afspraken zitten.

Wat zijn de kosten van coaching?

We werken niet met een eenheidstarief. De kosten hangen af van de vraag, je werksituatie of het niveau van de functie. We nodigen je dan ook uit om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we je vragen in kaart brengen en we een eerste plan uitstippelen. Zodra je vervolgens besluit om te starten, weet je precies waar je aan toe bent: inhoudelijk en qua kosten. Uit ervaring weten we dat onze prijzen aantrekkelijk zijn.

Combideal

Vaak wordt coaching gecombineerd met een assessment. In de meeste gevallen wordt er eerst een ontwikkelassessment uitgevoerd, waar de coaching dan naadloos op aansluit. Bij de assessment-combi bieden we ook altijd een aantrekkelijke combi-prijs. Meer informatie: zie Assessments.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

arrow

×