Loopbaantraject

Wat is een loopbaantraject?

Tijdens een loopbaantraject gaat de kandidaat samen met de psycholoog actief op zoek naar een functie en een branche waarin hij op zijn plek zit. Hierbij worden alle facetten van werk en mens meegenomen. Eerst wordt er breed geïnventariseerd waar de interesses en de ambities van de kandidaat liggen. Zodra er een richting is bepaald, wordt er door middel van assessmentonderdelen (zoals een capaciteitentest, een diepte-interview en rollenspellen) bekeken welke vaardigheden en competenties er al ruimschoots aanwezig zijn en welke nog aangescherpt kunnen worden om op het gewenste niveau te komen. Vervolgens wordt de kandidaat op concreet gemaakte ontwikkelpunten gecoacht, zodat hij met een gerust hart en een flinke dosis zelfvertrouwen op zoek kan gaan naar de gewenste baan. Uiteraard wordt de kandidaat ook ondersteund tijdens dit proces: van CV tot sollicitatiegesprek.

Loopbaantraject
img1

Waarom een loopbaantraject?

Een loopbaantraject biedt uitkomst bij diverse vraagstukken, maar wordt het meest ingezet zodra er een carrièreswitch gemaakt gaat worden. Dit kan het geval zijn in reorganisaties, fusies, ontslagprocedures of als een medewerker zelf meer uitdaging in zijn werk zoekt, maar niet goed weet welke kant hij op wil.

Loopbaanbegeleiding bij Solution Focus

Kan een loopbaantraject ook voor particulieren?

Jazeker! Voor particulieren (bijna – of pas-afgestudeerden) hebben wij een beknoptere vorm ontwikkeld, waarbij in een hoog tempo snelle inzichten worden gegeven zodat de stap naar solliciteren en betaalde arbeid sneller gemaakt kan worden.

Hoe duur is een loopbaantraject?

Dit is wederom afhankelijk van de specifieke vraag en de in te zetten onderdelen. Onze prijzen zijn marktconform en uiteraard ontvang je vooraf een uitgebreide offerte.

Hoe lang duurt een loopbaantraject?

De duur van een loopbaantraject hangt af van de specifieke vraag, maar ligt in de meeste gevallen tussen de vier en zes sessies. Deze sessies nemen een dagdeel in beslag. Er zijn tussenpozen van een aantal weken, waarin de kandidaat de mogelijkheid krijgt om actief aan zijn persoonlijke doelen te werken en de nodige informatie over de arbeidsmarkt uit te zoeken. Zodra er (veel) meer coaching op bepaalde vaardigheden nodig is, kan er een coachingstraject worden opgestart. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen niet nodig is: meestal lukt het de kandidaat om tijdens het loopbaantraject de nodige stappen vooruit te zetten.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

arrow

×