Oplossingsgericht

Wat is Oplossingsgericht Denken en Werken?

In het Oplossingsgericht Werken en de Positieve Psychologie zijn we altijd bezig met de toekomst. Natuurlijk is ook je verleden interessant, maar vooral als bron voor je kwaliteiten en ervaringen. Dat kan over jou gaan, maar ook over je team. Je kwaliteiten of die van je team willen we inzetten om tot de best denkbare antwoorden op je vragen te komen. We zetten in op het gebruik maken van je eigen kennis en kunde. En kijken daarbij óók naar de mensen in je omgeving. Samen zoeken we naar de mogelijkheden om jouw of jullie doel te bereiken.

Het Oplossingsgericht Werken is in de wereld, maar ook in Nederland enorm aan het groeien. En dit is niet voor niets! Veel organisaties in het bedrijfsleven, de zorg, de overheid of het MKB hebben inmiddels de kracht ervaren van deze methode, die ruimte biedt aan mensen en gevoelens en tegelijkertijd de toekomst als belangrijkste doel heeft.

img1

Solution Focus: leren in een juist tempo

Niet voor niets raken mensen geïnspireerd door het werken met Solution Focus. Iedere coachee, elk team of elk bedrijf leert op een leuke en interactieve manier om simpele, eenvoudige stappen vooruit te maken. En juist dat “simpele” spreekt mensen aan. Door een training, een coachingstraject of een andere Solution Focus dienst worden bijvoorbeeld de vervelende, saaie en vooral non-productieve vergaderingen verleden tijd. Mensen voelen zich meer betrokken en er ontstaat een positieve sfeer op de werkvloer. Teams leren in een hoog tempo een negatieve sfeer te doorbreken en open te staan voor veranderingen. Dat lijkt simpel en dat is het ook. Het is een manier van Oplossingsgericht Werken en denken, die wij van Solution Focus graag overdragen.

Oplossingsgericht werken

Alleen maar positief?

Nee hoor. Het leven is nou eenmaal niet altijd positief. Wat gezegd moet worden, wordt gezegd. Wanneer er dingen niet goed gaan, moet er verbetering komen. Desondanks is er wel altijd een manier om een vervelende sfeer of ondoelmatig werken om te buigen. Het is meerdere keren bewezen dat een positieve sfeer meer resultaat oplevert, zowel relationeel als bedrijfsmatig. Op zoek gaan naar succes motiveert en helpt, en zorgt ervoor dat mensen weer trots worden op wat zij doen in hun carrière. Trots zijn op de afdeling, op het bedrijf of op zichzelf: dat wil toch iedereen?

Onze opleiding en ervaring

Zowel Sascha als Sieds zijn volledig opgeleid in de wereld van Oplossingsgericht Werken en de Positieve Psychologie. Sieds is daarin het meest ervaren maar ook Sascha is zeer vakkundig opgeleid en van nature draagt zij de technieken en werkwijze van Solution Focus uit. We coachen elkaar daarin ook: we vullen elkaar aan en willen onze kennis en overtuiging doorgeven aan anderen. Beiden hebben de behoefte aan praktisch werken en tempo: lange trajecten komen bij Solution Focus niet vaak voor. Dit is simpelweg niet nodig: de coachees, trainees en andere betrokkenen pakken het Oplossingsgericht Werken zelf vlug op!

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

arrow

×