Onze crew

Even voorstellen

Sieds is voor veel mensen een bron van energie, wijsheid en ervaring. Hij weet als geen ander de mens in de organisatie voorop te stellen en kan met alle lagen van een organisatie overweg. Sieds is een echt mensen mens en pure verbinder. Hij heeft vele rollen in zorg, overheid en ondernemingsland mogen vervullen. CEO, Psycholoog, Directeur, Toezichthouder, Manager, Innovator en zeker ook: Ondernemer.
Of het nou de schoonmaker is of de CEO van het bedrijf hij zal iedereen met dezelfde glimlach en positiviteit benaderen. De afgelopen decennia staan in het teken van het Solution Focus gedachtengoed. Voor de omgang met individu en team, maar ook voor de vormgeving van overleg en verandering binnen organisaties.  Via het oplossingsgericht gedachtengoed wil hij zoveel mogelijk mensen laten inzien en ervaren dat werken niet zwaar en lastig hoeft te zijn.
Zijn grootste wens is misschien wel, dat als hij op een verjaardag komt, dat mensen niet klagen over het werk dat zij doen, maar dat ze juist met een grote glimlach vertellen welke successen zij hebben behaald.
Zoveel mogelijk mensen in organisaties bewust maken van de solution focus aanpak dat is zijn missie en daar hebben alle trainers en coaches elkaar in gevonden. De wereld een beetje mooier maken, dat kan dus echt !  Sieds is daarin dankbaar aan zijn “leermeesters”  Louis Cauffman en het team van Ilfaro Leuven.
Verder is Sieds een gelovig christen en verbonden aan een christendom, dat zich kenmerkt door eenvoud en vertrouwen, dankbaarheid en respect voor mens en aarde.
De referentielijst van Sieds is ongelooflijk groot. In zorg, bedrijfsleven of overheid, in Nederland en vrijwel geheel Europa heeft Sieds naam gemaakt, geïnspireerd en mensen of organisaties geholpen het beste uit zichzelf te halen.

Sieds Rienks

Een paar jaar geleden ontmoette ik Rens en Marianne Linders. Direct herkende ik ( SR) heel veel van mij zelf in hen beiden. Energie, oplossingsgericht, geboren trainers, en bovenal verstaan ze de taal van de klant. Ze zijn goed opgeleid, enthousiast en weten met een paar kleine ingrepen groepen en teams energie te geven, te enthousiasmeren of samenwerking te creëren. Ondernemerschap ten dienste van mensen èn hun organisatie.
Daarbij hebben ze ook de juiste opleidingen, natuurlijk in Solution Focus, maar ook rond NLP, Agile en nog veel meer. In de loop van de afgelopen jaren ga je elkaar ook als mens waarderen. Rens met zijn onstuitbare energie, zijn humor, wars zijn van hoogdravende taal en quasi-intellectualisme. Marianne met haar focus op kwaliteit en methode, haar gevoel voor de combi van body en mind. Zij kan verbindingen leggen die Sieds – als manager en denker- nog wel eens over het hoofd kan zien.  Gekoppeld aan een prachtige presentie en mooie afweging van ratio en emotie.
Vanuit hun eigen company Het Ontwikkelpunt in Rotterdam (www.hetontwikkelpunt.nl)   zijn Rens en Marianne vaste partners geworden in ons trainingsaanbod.  We zijn er trots op hen in onze staf te mogen hebben en houden. Zowel voor maatwerk ( ook in-company) als algemene trainingen zijn op hun lijf geschreven.

Rens & Marianne
www.hetontwikkelpunt.nl

John Brooker works with non-IT teams who wish to organise and operate with more agility and flexibility. He has 20 years of experience as a facilitator, internationally, working with teams in business across Europe, Middle East and Africa as well as in Asia.
He applies the Solution Focus approach and creative techniques to help teams think and communicate more creatively.
Before working independently, John was a Senior Vice President in Visa in the EU Region and also worked across the Middle East and Africa earlier in his career.
He is well used to international collaborations having both led them and participated in them with a particular interest in creative thinking and innovation.
John has written two books. One on Collaboration (‘Jump Now!’) and the other on the front end of innovation (‘Innovate to Learn, Don’t Learn to Innovate’)
John has an MBA from the Open University in UK, and was a highly regarded tutor on the University’s MBA ‘Creativity and Innovation’ Module.
He is also Co-President of Solution Focus in Organisations, an international network of practitioners. Je vindt hem via  ( www.sfio.org en Yes And – Think Innovatively )
John is married with two children and a very talkative cat..

John Brooker
www.yesand.co.uk

Oplossingsgericht werken is haar passie. Paut blijft constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het buitenland, en vertaalt deze naar de trajecten die ze doet met organisaties, bestuurders en toezichthouders, managers en medewerkers, en zeker ook met cliënten.
Mensen ondersteunen bij het vormgeven van leiderschap, of dat is in hun persoonlijk leven, met hun team of aan een multinational. Dit generieke en bewezen effectieve model ( Solution Focus) vertaalt Paut naar specifieke situaties, maar is eigenlijk overal even snel, prettig en effectief. Het begint met anders luisteren, met andere gesprekken. En dat is de kracht: als je overal de beste versie van jezelf bent, zijn leven en werk net even soepeler.
Paut heeft ongelooflijk veel initiatieven op haar naam. Jeugdzorg, overheid, intervisie, Vraagkracht. Toezicht en vele bestuurlijke rollen. Voor Solution Focus is zij een welkome aanvulling doordat zij de “klassieke” oplossingsgerichte theorie- en modelvorming intensief heeft aangevuld met de kennis van bijvoorbeeld BRIEF London of de Solution Focused Brief Therapy ( SFBT)  van Elliott Connie. En rond het “vak” intervisie beschouwen wij haar inmiddels als gezagsdrager rond de kennis en verdieping van een hele mooie vertaalslag naar de interactie tussen en met professionals.

Paut Kromkamp
www.pkworkingsolutions.nl

Wendy woont en werkt in België. Zij is voor de leiding en het team van Solution Focus van groot belang. Van oudsher heeft België een rijke traditie rond het Oplossingsgericht Werken ( Ilfaro Leuven, Louis Cauffman, Korzibsky Brugge, Oplossingsgericht Centrum)  . Wendy past in deze prachtige traditie en heeft vele organisaties en teams begeleid, ook in Nederland.
Daarnaast kennen we haar als het kloppend hart van Equoia.org waar ze haar passie en werk met paarden verbindt met thema’s als leiderschap en communicatie. Haar recente boek ( Verbindende Duidelijkheid , als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap) werd ook in het Engels vertaald en kreeg zowel in de Benelux als internationaal een enthousiast onthaal. Op heel inspirerende wijze legt zij een prachtige en aansprekende link tussen menselijke communicatie en de interactie met paarden.
Wij hebben al vaak gezien hoe Wendy haar trainingsgroepen en teams kan inspireren en trainen in de verbetering van leiderschap en communicatie. Het is daarom bepaald vanzelfsprekend dat wij van Solution Focus.nl haar met enige regelmaat tegenkomen en teams enthousiast maken voor haar heel bijzondere wijze van werken.

Wendy van den Bulck
www.equoia.org

We zijn er heel trots op, dat wij bij Solution Focus Erika Schenk en Dirk Bader bereid hebben gevonden te participeren in onze opleidingsstaf. Hun eigen en jarenlange ervaring in organisaties ( overheid, zorg, bedrijfsleven) bleek in de afgelopen jaren wonderlijk mooi te combineren met de Oplossingsgerichte filosofie en werkwijze. Zeker toen ze via Solutionfocus.nl intensiever kennis maakten was de brug al gauw geslagen. Via Brainprofs.com ( een belangrijke samenwerkingspartner) werd belangrijke verbinding gelegd met diverse projecten in Nederland.
De belangrijkste toevoeging van Dirk en Erika is nog wel hun gevoel voor het ware DNA van de organisatie, de bedrijfscultuur. Op basis daarvan is in goede afstemming  de link gelegd met kleinere en grotere verandertrajecten in zorg en overheid. Maar steeds in de ongelooflijk belangrijke verbinding met elk deelnemend individu van die organisatie. Daarmee vertonen zij de ware ‘spirit’ van het oplossingsgericht gedachtengoed. Veranderen met Impact, dat doe je samen.

Dirk en Erika Bader-Schenk
www.baderschenk.nl

 

U merkt een dreigend conflict in uw organisatie op. Een conflict dat de betrokkenen, de medewerkers én het resultaat van de organisatie schaadt. Hoe kunt u dit snel en goed oplossen? Want voor u en uw organisatie is het van belang om lange procedures bij een rechter of mediator te voorkomen. Masters in Conflict biedt u binnen twee weken een uitweg uit de impasse, een duidelijk advies en misschien zelfs al de oplossing…
Keer op keer laten Leo Blokland ( advocaat) en Sieds Rienks de effectiviteit en rijkdom zien van conflictinterventie en mediation met behulp van Solution Focus. Zij richten zich op de boardrooms en directiekamers van bedrijven, overheden en zorginstellingen. Door hun gemeenschappelijke kracht ( en wijsheid!) bereiken zij resultaat waar advocaten en mediators vaak niet in slagen: vlotte zakelijke bemiddelingen met bevredigende oplossingen, mensgericht en een veel aanvaardbaarder resultaat !
Als je zakelijke conflictbemiddeling wenst, is Mastersinconflict een uitstekende partner. Stuur een mail aan aan sieds@mastersinconflict.nl en je krijgt onze online versie van de 10 tips bij conflictinterventie gratis thuisgestuurd.

Leo Blokland ( advocaat) en Sieds Rienks
www.mastersinconflict.nl

 

In de afgelopen jaren is de vertaalslag en diepte van ons Solution Focus gevolgd door een multifocale, maar nog steeds oplossingsgerichte ondersteuning bij belangrijke veranderingen in bedrijven en instellingen. Hun website:  Sommige grote bedrijven zoeken naar Large Scale Interventions. andere naar veranderingen in de manier van werken en overleggen of de wijze waarop wordt vorm gegeven aan concrete actie of verandering van logistiek. Het spreekt vanzelf dat wij in deze wereld van Agile, Lean, Six Sigma of ADKAR graag onze steen bijdragen. Heel vaak lukt het ons weerstand te helpen overwinnen, draagvlak te creëren en mogelijke meningsverschillen veel gemakkelijker te overbruggen. Daarnaast werd in nauw overleg met de Business Fit Scan doorgewerkt aan vertalingen voor de zorg of veranderprojecten in bedrijven.
Ook in al deze trajecten  spelen de op deze pagina genoemde partijen en natuurlijk ook Sieds Rienks als inspirator graag een ondersteunende rol.
Hun websites: www.brainprofs.com en Jouw heldere blik op veranderen | Business Fitscan

Samen met Paut Kromkamp,  Roland Hanegraaf en Sieds Rienks is er via Brainprofs een audit-team gevormd voor de Externe audit van Raden van Toezichjt in Nederland. Op basis van jarenlange ervaring in en met deze Raden hebben wij een gespreksmodel ontwikkeld voor de driejaarlijkse vormgeving va die externe audit. Alle info op de website van Brainprofs.

Rob Kooyman
www.brainprofs.com

 

 

GEINTERESSEERD?

Heel simpel. Je belt Sieds en jullie maken een afspraak, online, telefoon of live. Kost niets. En soms vraag je hem om een offerte. Kost ook niets. Wij willen dat je je  nergens toe verplicht voelt. En natuurlijk zien we je graag als klant. Maar eerst maar eens kijken of het iets voor je is

Afspraak maken?

Bel 06 22 56 28 68 of mail naar sieds@solutionfocus.nl