Teambuilding?

Wat is een teamboost?

Elk team kent betere en mindere tijden. Soms zitten teams in een positieve flow: de bedrijfsresultaten schieten omhoog en de sfeer is aangenaam. Maar soms merk je ineens dat de samenwerking minder vanzelfsprekend is geworden. De nieuwe stijl van leidinggeven past bijvoorbeeld niet zo goed en je gaat ’s avonds met een onprettig gevoel naar huis.
Dit zijn de momenten dat het team een oppepper kan gebruiken. Hiermee bedoelen we niet een ‘teambuilding sessie’ voor korte-termijn-effecten, maar een training die zowel inhoudelijk als emotioneel verder gaat. Een krachtige impuls om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, de verhoudingen onderling vlot te trekken en je gezamenlijk te richten op het best denkbare team- en bedrijfsresultaat. Solution Focus helpt daarbij. We hebben hier veel ervaring mee en hebben daarnaast een groot netwerk met trainers die de best denkbare toekomst samen met leiding en teamleden kunnen en willen realiseren.

Teambuilding en Teamboosters
img1

Teamtraining

Solution Focus heeft veel mogelijkheden om de veranderingswens te ondersteunen. We hebben uitstekende trainers en begeleiders, maar ook een effectieve stijl van training geven. Energiek, dynamisch en inhoudelijk sterk. We weten hoe we medewerkers of leidinggevenden kunnen ondersteunen met onderwerpen als beter communiceren, betere vergaderingen en betere resultaten. Onze blik is altijd gericht op de toekomst, met erkenning voor de kwaliteiten en ervaringen van alle betrokken medewerkers. We weten hoe belangrijk de menselijke factor is in die veranderingen, dus hier is ruime aandacht voor.

Teamtraining en teamboosters Solution Focus

Geen snelle trucjes

Vanzelfsprekend bereiden we de vorm van onze trainingen altijd goed voor. We besteden echt tijd aan een goede intake en kiezen samen met de opdrachtgever de vorm die bij de mensen en de bedrijfscultuur past. Duidelijkheid en transparantie zijn hierin erg belangrijk. We houden niet van snelle trucjes zoals een enkele teambuilding sessie, maar van echt goede vormgeving, waarbij alle deelnemers worden betrokken en waarin iedereen zijn of haar eigen veranderwens kan uitwerken.

Kosten

De kosten van deze resultaatgerichte vorm van teambuilding verschillen per situatie. Aangezien elk bedrijf een complexe mix van culturen, mensen en communicatievormen is, hebben wij geen standaard trainingsaanbod. Goed om te weten is dat wij marktconforme prijzen hanteren met een herkenbaar en af te spreken resultaat. Vanzelfsprekend houden we ons altijd aan onze afspraken rond tijd en kosten. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen wij op korte termijn een totaalprijs bepalen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplossingsgericht werken en positieve psychologie

Van onze klanten horen we dat onze stijl en werkwijze opvallend snel resultaat oplevert. De resultaten blijken blijvend te zijn, dit mede dankzij de nazorg die wij leveren. Ook na afloop van een training blijven wij op de achtergrond (en wanneer gewenst meer op de voorgrond) actief. Doe je dit niet, dan zijn de resultaten na verloop van tijd weg geëbd, iets wat volgens ons zonde is van de investeringen die gedaan zijn.

Wij maken gebruik van de kennis en ervaring uit het oplossingsgericht werken en de positieve psychologie. Met veel succes wordt die werkwijze nu al jaren in allerlei organisaties en bedrijven toegepast. Zie “Zo werken wij” voor meer informatie.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

arrow

×